Nieuws

WordPress.com of WordPress.org

MPCHelpdeskVeel websites worden tegenwoordig met WordPress gemaakt, waaronder ook veel bekende sites.
Volgens WordPress zelf kan dit zomaar  30 procent van alle sites beslaan.
Iedereen kan met wordpress aan de slag voor een eigen website.
Op wordpress.com kan men gratis met een site beginnen.
Je krijgt daar een wordpress domein en kunt meteen aan de slag met het uitkiezen van een mooie template. Het is een redelijk makkelijke tool om te gebruiken en als je later wat meer leert over webdesign kun je er nog meer mee doen.
WordPress.org hoort overigens ook bij wordpress, maar is voor mensen die wat meer verstand hebben van webdesign en al een eigen hostingpakket, database en domeinnaam hebben.
Er bestaan grote voordelen om toch een website te bouwen via WordPress.org:

  • een eigen domeinnaam
  • een mailbox met emailadres met eigen domeinnaam
  • staat proffesioneel

Wellicht lukt dit zelf, en anders zijn er diverse bedrijven die dit voor u kunnen verzorgen.

WordPress populairder dan ooit

WordPress is op het moment het meest populaire content management systeem van de wereld. En het bijzondere is: er komt voorlopig nog geen einde aan, want het groeit nog steeds. Alleen al tussen januari en juli 2015 groeide het gebruik van WordPress met 7 procent. Rond de 25 procent van alle websites op de wereld wordt met WordPress gemaakt. Dat zijn ongeveer 75 miljoen websites. IVeel bloggers gebruiken het populaire WordPress, maar ook veel top nieuws websites bouwen hun website met het meest gebruikte cms ter wereld.

Ilegale WordPress-themes met backdoor

WordPress-gebruikers zijn gewaarschuwd voor een populaire website die illegale themes verspreidt waarvan sommige een backdoor blijken te bevatten.
Dat laat anti-virusbedrijf G Data weten.
Het gaat om de website "downloadfreethemes.download", waar meer dan 32.000 themes zijn te downloaden.
Via themes kunnen WordPress-beheerders de vormgeving van hun website aanpassen.
Naast gratis themes zijn er ook allerlei betaalde themes. De downloadfreethemes-website biedt echter deze betaalde themes gratis aan.
Sommige van de downloads zijn daarbij van een backdoor voorzien waardoor aanvallers controle over de WordPress-site krijgen die de themes installeren.
De downloadsite zou volgens cijfers van Similarweb 880.000 bezoekers per maand krijgen. Dit komt mede door de goede indexering in de zoekresultaten van Google. Bij het zoeken naar bepaalde themes of extensies verschijnt de malafide website hoger in de ranking dan de officiële downloadsite. "Zolang mensen bijna blindelings elke website die ze zien vertrouwen, blijven mensen een doelwit en dit zal niet snel stoppen", aldus G Data.